JAK MOŻESZ POMÓC ?

Dołącz do zbiórki dla rodziny

Wypełnij deklarację pomocy finansowej dla konkretnej potrzebującej rodziny na okres 6 miesięcy. Sam wybierz kwotę, jaką chcesz wesprzeć tę rodzinę, a którą co miesiąc  będziesz wpłacać na wskazane konto. Nie martw się, jeśli potrzeby rodziny przerastają Twoje możliwości – na pomoc dla konkretnej rodziny składają się deklaracje od kilku darczyńców. Możesz też złożyć deklarację jako rodzina, parafia, diecezja, wspólnota, firma.

Zostań patronem rodziny

Zadeklaruj pomoc konkretnej rodzinie w całej potrzebnej jej wysokości i w ten sposób zostań jej finansowym patronem. Będziesz wspierać tę rodzinę przez 6 miesięcy poprzez comiesięczne wpłaty na jej rzecz. Taka deklaracja wsparcia może pochodzić od osoby fizycznej, rodziny, stowarzyszenia, firmy, parafii, diecezji.

Wykonaj gest solidarności

Dokonaj jednorazowej wpłaty w dowolnej wysokości. Nie musisz podejmować długofalowego zobowiązania, żeby włączyć się w pomoc dla potrzebujących rodzin. Twoja wpłata zostanie przeznaczona na uzupełnienie brakujących środków dla rodzin lub objęcie pomocą kolejnych poszkodowanych. Wpłaty możesz dokonać naciskając przycisk poniżej

RODZINY OCZEKUJĄCE NA WSPARCIE

Dołącz do zbiórki – zadeklaruj dowolną kwotę pomocy przez 6 miesięcy

Idour Setrak Lahdo

Idour Setrak Lahdo jest wdowcem. Ma 72 lata. Mieszka w Aleppo. Jest ubogim, bardzo schorowanym mężczyzną, bez źródeł dochodu i czlonków rodziny. W wojnie stracił cały swój dobytek oraz dom. Potrzebuje żywności, która w Aleppo jest obecnie bardzo droga. Potrzebuje również opłacić koszty związane z wynajmem mieszkania oraz opału na zimę. Dużym wydatkiem jest także dostęp do prądu z generatorów, który sukcesywnie drożeje w związku z przedłużającą się wojną.

Cel (zbiórki): 510 zł miesięcznie

przez okres 6 miesięcy

• zadeklarowano 70 zł
  • brakuje 440 zł

Zostań patronem tej rodziny – obejmij ją całościowym wsparciem przez 6 miesięcy

CEL (deklaracja całej kwoty): 510 zł miesięcznie

przez okres 6 miesięcy

Abed Abdoumiye

Abed Abdoumiye ma 28 lat. Mieszka w Aleppo wraz z żoną Mariną – musieli uciekać ze swojego domu do innej dzielnicy miasta z powodu walk i bombardowań. Potrzebują wsparcia finansowego, aby opłacić wynajem mieszkania i wykupić dostęp do prądu z generatorów, który sukcesywnie drożeje w związku z przedłużającą się wojną. Zapłacenie za wynajem jakiegokolwiek schronienia po ucieczce z własnego domu i za dostęp do prądu w postaci jednej żarówki i skorzystania z pralki kosztuje prawie połowę tego, co udaje im się zarobić. Rodzina otrzymała już półroczną pomoc w ramach „Rodzina rodzinie”, trwa zbiórka na kolejne 6 miesięcy wsparcia.

DARCZYŃCY

LISTA DARCZYŃCÓW